Oblastní přebory Prahy 2019

Je vidět, že důkladná příprava a velké množství času v tělocvičně nad rámec tréninků se nám v letošním roce opravdu vyplatilo. Ještě nejsme u konce, čekají nás kvalifikace a Přebory Prahy Na Balkáně, ale již v tuto chvíli můžeme napsat, že máme přebornici Prahy!!!

Přebornicí Prahy v kategorii VS3C se stala v letošním roce Markétka Jochová !!!

Ve večerních hodinách předvedla opravdu krásný čtyřboj a obsadila zaslouženě první místo! I když tímto závodem včerejší závody končily, nebylo to naše jediné krásné umístění. Právě naopak!!!! Tolik medailí jsme ze závodů ještě nikdy nepřivezli!
Začalo to hned v prvním sledu, ráno v neděli 28. dubna 2019 v tělocvičně v Pražských Horních Počernicích, kde probíhal závod Oblastního přeboru Prahy.
 
  • stupeň VS1

Jako první se nám představila děvčata, které plnila výkonnostní stupeň VS1A a VS1B.
Pro kategorii VS1A to byl kvalifikační závod na květnové Přebory Prahy. V této kategorii jsme měli tři závodnice. Na stupínky vítězů se postavila Sárinka Lysická! Obsadila nádherné 3. místo. Tereza Přibylová byla 19. a Gabriella Pollice 21. Všechna děvčata si splnila stupeň VS1.
V Kategorii VS1B pak startovalo pět našich závodnic. V této kategorii jsme získali hned dvě medaile! Laura Věříšová obsadila nádherné druhé místo a o jednu příčku za ní se umístila Anežka Pospíšilová. Super, skvělé, úžasné!!!! Ve starovním poli bylo 33. gymnastek. Tedy velká konkurence. O to víc děvčatům blahopřejeme a držíme palce do dalších závodů. I další 5. místo je krásné. To obsadila Sophie Dagan. Viktorka Šlajsna pak byla na desátém místě a Iva Smíšková na šestnáctém místě.
 
  • stupeň VS0

V této kategorii jsme měli nejvíce závodnic. Opět jsme měli zastoupení jak v kategorii A, tak v kategorii B (tam startují starší děvčata). Začnu tedy kategorií A. Nejlépe se zde umístila Klárka Nechvátalová (12), Pak následovala děvčata v tomto pořadí Veronika Brabcová (13), Kamila Šmejkalová (15), Tereza Zagorová (16), Lucie Stankovičová (23) a Karolína Černická (25).
Více se nám dařilo v kategorii B. Tam nastoupilo za náš spolek k závodu 6 děvčat a 5 z nich bylo v první desítce. Navíc dvě z nich na stupních vítězů!!!!
O krásné druhé místo se zasloužila Natálka Paková a na třetím místě skončila Anička Kovařčíková!!! Velikánská gratulace. Čtvrtá pak byla Julie Štefanová, šestá Julča Machová a devátá Nela Bělinová. Krásná umístění :-)

 

  • stupeň VS2

V této, již značně obtížné kategorii, startovala za náš spolek pouze dvě děvčata. I přes obtíže na kladině obě splnila výkonnostní stupínek VS2 a Soňa obsadila krásné třetí místo! Eliška Kurfurstová byla nakonec pátá a to je také krásný výsledek. Pro nás velká naděje pro kvalifikaci na Mistrovství ČR. Holky děkujeme a více jistoty a sebedůvěry do dalších kvalifikačních závodů. Máte na to!!!
 
Tím dlouhá závodní neděla skončila. Byli jsme utahaní, ale šťastní. Opravdu se nám vyplatila poctivá příprava a čas který jsme tomu věnovali. Víkendy a svátky v tělocvičně, odřeniny a modřiny, bolavé ruce z bradel a namožené svaly. To vše ale ke gymnastice patří a my ji máme nade vše rádi!!!!

 

Díky všem za přípravu :-)