Kvalifikační závod VS2 Brno 2018

V sobotu vstáváme ve čtyři ráno a míříme směr Brno. Kristýnka si v pátek na tréninku natloukla na přeskoku a já se strašně bojím, aby se to na závodech neprojevilo. Je to naše poslední příležitost kvalifikovat se na MČR do Znojma. Myslím, že všechny jsme značně nervózní a vůbec netušíme, jak to vše dopadne. V osm hodin jsme na místě. Děvčata, Barča a Týnka, jsou již připravené k rozcvičení v nových závodních dresech, které by je měly doprovázet i do Znojma. Tak uvidíme...

Barča a Týnka cvičí každá na jiném nářadí a proto strašně oceňuji pomoc Barči a Evy - jinak bych to neuběhala :-) Rozcvičení nic moc a tak trochu propadám depresi jelikož je zde něco kolem 70 gymnastek z celé ČR a víceméně jsou všechny fakt dobré! V posledních dvou týdnech jsme ladily prvky, na kterých jsme nasbíraly nejvíce srážek, ale je potřeba i velká porce štěstí, aby vše vyšlo tak, jak má.

Projdeme v prvním sledu všechna nářadí, Barča má bohužel trable na bradlech, Kristýnka se maličko pere s akrobacíí. Navíc je celkem vedro a v hale začíná být nedýchatelno. Ale podmínky mají stejné všechny a ne všem se všechno vede. Máme skoro tři hodiny času, než odcvičí druhý sled a než budou vyhlášeny výsledky. Navíc v Brně nejsou bodovací monitory a tak se jen domníváme, jak se nám daří oproti ostatním. Bude to napínavé. Vyrážíme do parku, abychom se odreagovaly.

Je po závodu a vyhlašují prvních deset děvčat a ostatní se prý dozvíme na stránkách ČGF! No ty by nešlo, musíme zjistit, jak to dopadlo. Trenéři z Brna mají k dispozici výsledky a tak si je přes rameno fotíme abychom alespoň tušily :-) Je to fakt napínavé. Má to něco do sebe, závodit bez zveřejnění známek!!!!

Nakonec jsme se vše dozvěděly a nejely tu dlouhou trasu tam a zpět nevyspalé a neinformované. Týnka skončila na neuvěřitelném 21. místě a Barča byla 47.

Týnka se po dvou kvalifikacích umístila na 35 místě.

Postoupila přímo na MČR z 56 gymnastek, které mají dle pořadí možnost na mistrovství startovat. Je to super umístění a máme ještě rezervy. Prostná mohla být daleko lepší :-) Barča, ta je na posledním 56 postupovém místě a musíme tedy žádat o divokou kartu (přímý postup má zajištěno pouze 46 gymnastek). Není ještě zcela jisté, zda-li se do Znojma podívá... Uvidíme, jak rozhodne ČGF. Moc doufám, že bude mít Týnka k sobě parťačku a pojedou ve dvou.

Každopádně je to velký úspěch pro náš spolek. Po třech letech činnosti a trénování v Šestajovicích míříme díky Týnce, a třeba i Barče, na Mistrovství České Republiky. Teď nezbývá než držet palečky, aby se vše povedlo co nejlépe a obsadily jsme ta nejlepší možná místa. Jdeme do toho :-)

Výsledky najdete zde.