Ještědský pohár 2018

Byly to v Liberci dlouhé, těžké, ale úspěšné závody pro náš team.  V Liberci to máme rádi. Známe tělocvičnu, známe nářadí a tak nějak se nám zde každý rok zadaří :-)

Jak jsem již psala, závody to byly opravdu dlouhé. Z nějakého, nám neznámého důvodu, organizátoři akce umístili vyhlášení výsledků až na samý konec. Děvčátka z nejmladších kategoríí 4 hodiny netrpělivě čekala na vyhlášení, nesměla být v tělocvičně, a to chtít po těch nejmenších dětech, plných energie a očekávání bylo opravdu složité.

Za náš oddíl závodilo v Liberci 13 děvčátek, převážně z oddílu VS3. Tři gymnastky pak zastupovaly oddíl VS1. Holky to opravdu neměly lehké. Do Liberce, pod Ještěd, se sjela opravdu ta největší konkurence. Závodnice z Livínova, Moravské Ostravy a Gympry předváděly opravdu těžké a krásné sestavy. Na bradlech bylo k vidění i dvojné salto a krásné přechody z vyšší na nižší žerď. Stejně tak i na akrobacii a kladině se bylo ve vyšších věkových kategoriích opravdu na co koukat. Naše "lehčí" sestavy s nižší výchozí známkou musely být odcvičeny naprosto čistě, aby měly šanci na úspěch. Našim gymnastkám se to ale povedlo! Byly to sice nervy a ne všechny to zvládly bez pádu, nebo jiného drobného neúspěchu, ale víceméně všem děvčatům se závody vydařily a holky cvičily opravdu hezky!

Všem jim za to patří velké poděkování, nejvíc pozornosti si samosebou zaslouží děvčátka, jež byla vyhlášena do desátého místa a obdržela diplom a nějakou tu malou pozornost od organizátora akce.

  • 3. místo (kat.III) - Kristýnka Bukovská, celkový počet bodů 43,83 a opět jedna z nejvyšších známek na kladině :-)
  • 4. místo (kat. II) - Poláková Soňa, celkový počet bodů 45,40 a neuvěřitelná, nejvyšší známka na přeskoku :-)
  • 6. místo (kat. II) - Nováková Táňa, celkový počet bodů 45,10 a byla 3 nejlepší v ročníku 2010 :-)
  • 7. místo (kat. II) - Miláčková Eliška, POZOR - stejný celkový počet bodů 45,10 (o umístětní rozhodovala kladina)
  • 4. místo (kat. I) - Štefanová Jasmínka, celkový počet bodů 43,27, vyrovnané a vysoké známky na všech nářadích :-)
Mámé opravdu silnou kategorii 2009 a 2010. Anežka Pospíšilová obsadila 17. místo, Laura Věříšová byla 18, Markétka Jochová 22 a Sophie Dagan 27. Děvčata ale zaznamenala pády, a v tak tvrdé konkurenci nemohla s bodovou srážkou obsadit lepší umístění. Tak příště a bez pádů :-)
Sestavy, jež jsme natrénovaly, využijeme a ještě vylepšíme na Přeborech Prahy. Ty se konají 25.11. v Praze a již nyní se opravdu moc těším na cvičení a výsledky. Máme na to být vidět a postavit se na stupínky :-)
 
Ještě bych ráda poděkovala Evě za bodování a Karlovi za pomoc s děvčaty - byla to celkem honička! Rozlosování bylo opravdu důkladné :-) Děkuji kolegové!
 
Fotografie ze závodů ZDE. Je jich ale opravdu maličko, nějak jsme to nestíhali :-)