Jarní Pohár Plzeň 2018

Krásné, téměř letní, počasí nás doprovázelo při cestě na závod do Plzně. Děvčata si na závodech mohla vyzkoušet ostře sledované a trénované sestavy dle nového závodního programu. Již brzy své sestavy představí na Přeborech Prahy, kde již nebude možné nic opravovat a upravovat, proto jsme využily příležitost a zkonfrontovaly jsme sestavy s ostatními oddíly a závodnicemi.

V Plzni závodila pouze tři naše děvčata z oddílu VS2, Soňa Poláková, Laura Věříšová a Barča Měšťánková. Ostatní gymnastky se pilně připravují v domácím prostředí a do přeborů se již na další závody nechystají. Naše miniaturní výprava byla ale neskutečně úspěšná a tak rychlý závod děvčata snad ještě nikdy neabsolvovala. Jen jsme dorazily, okamžitě nastoupila na půlhodinové rozcvičení, na nástup a pak jako úplně první na prostná a kladinu. Pomalu jsem je ani nestihla učestat, o řádném rozcvičení ani nemluvím :-) Během 15 minut bylo odcvičeno a za hodinu již byly známy výsledky a rozdány ceny a diplomy.

Honička, ale stálo to za to :-)

Barča Měšťánková vyhrála v kategorii VS2 zlato!

Soňa a Laura (obě závodily v kategorii VS1) se umístily tesně za sebou. Soňa i s pádem z kladiny obsadila šesté místo a Laura byla sedmá.

Ale co bylo nejdůležitější - zjistily jsme, kde děláme chyby, co ještě musíme vylepšit, abychom na Přeborech byly co nejlepší. Tak hurá na to!!!

Fotografie ze závodů jsou k dispozici ZDE.