Dvoudenní oddílové soustředění LIBEREC

Do Liberce jsme se na začátku února vypravili na celý víkend. Naplánovali jsme si celodenní soustředění v gymnastické hale GYMLIB a v neděli jsme si zaskákali v trampolínovém centru Orionka a pak jsme si odpočinuli v aquaparku Babylon.

Tak hezky popořadě, začneme sobotním tréninkem v gymnastické hale.

V sobotu se nás v tělocvičně sešlo celkem padesát! Takový počet a takový zájem o cvičení jsme v naší historii ještě nezaznamenali :-) Je pravda, že pro závodní oddíly bylo soustředění téměř povinné (omlouvala jen nemoc), ale i z ostatních nezávodních oddílů se přihlásila velká řada dětí, a tak jsme si zacvičili ve skutečně velkém počtu :-) Závodní oddíly pod vedením našich šikovných trenérů využily snad veškeré vybavení haly. Snad každé z dětí mělo možnost zacvičit si něco jiného, nového a netradičního. Opravdu poctivě jsme využívali všech parkurových překážek a skákání do jámy z nejrůznějších míst bylo opravdu velkým hitem!

Oběd nám do Liberce dovezli ze Záp, z Restaurace v Lázních a dětem opravdu moc chutnaly řízečky a kaše se zeleninou. Hladem nikdo netrpěl, ale s přibývajícím odpolednem již byla cítit počínající únava. Rádi jsme se v podvečer přesunuli do specializované trampolínové haly na nádraží, kde jsme se chystali přespat. Osobně mohu nyní říci, že vím v kolik a kam jezdí vlaky mezi 10 večerní a 7 hodinou ranní. Každý vlak byl z amplionu ohlášen třikrát. Již ve 22 hod. jsme všichni nadávali a to jsme netušili, kolik se toho do rána ještě dozvíme :-) Jo spát na nadraží, není úplně nejlepší volba :-D Příště to vylepšíme. Je divné, že děti to až tak netrápilo. Mají zřejmě skvělé spaní, nebo byly hoooodně unavené!

Druhý den ráno pro nás přijel autobus a odvezl nás do trampolínové haly Orionka. Tam hlavně skokani trénovali za asistence pana Patrmana - trenéra naší olympioničky Zity Fridrichové, a moc si to pochvalovali. Dokonce došlo i na dvojná salta! Určitě se do Orionky ještě vrátíme. Gymnastky skákaly do jámy a cvičně hopsaly na trampolínách, ale už se všichni těšili na odpočinek do Babylonu.

Hodně vody, cákání a legrace - aktivní odpočinek v bazénu zakončil naše dvoudenní soustředění. V pohodlném autobuse jsme děti dopravili zpět do Šestajovic a předali zdravé a utahané rodičům. Věřím ale, že si to všichni moc užili a trenérům a všem ostatním dospělákům, kteří nám pomáhali s organizací moc děkuji za pomoc!

Fotky jsou k dohledání na našich FCB stránkách.

Další soustředění v Liberci plánujeme na červen, před prázdninami. Včas dáme vědět a již nyní se těšíme :-)