Dokská kladina 2017

48. ročník závodu ve sportovní gymnastice s názvem Dokská kladina byl pro náš team velice úspěšný! V neděli 7. května jsme v Doksech závodily v pěti kategoriích, celkem nás reprezentovalo 11. gymnastek. V nejmladší kategorii nejlépe závodila Sára Lysická, která obsadila 12. místo. Mohlo to být i lepší, ale Sára si maličko vylepšila sestavu na prostných, předvedla jednu hvězdu navíc a rozhodčí, místo toho, aby to ocenily, ji za to srážkovaly :-) Je to s nima těžká práce! Jasmínka byla 17. Je to pro ni krásné umístění, na to, že trénuje a závodí kratičkou dobu - ale úspěchy se jistě brzy dostaví :-) Kačka byla 20. Musí se víc soustředit a poslouchat trenérky - pak bude dokonalá!

V kategorii 2009 závodila Soňa Poláková a obsadila 10. místo. Nezalekla se velké kladiny a cvičila jak nejlépe uměla. Soňa je nesmírně pracovitá a to je pro trénink gymnastiky nutný předpoklad. Jsem si jistá, že za nějaký čas se její píle, snaha a talent zúročí :-) a bude obsazovat přední pozice na všech závodech.Držím palečky.

V kategorii 2008-2007 závodila Barča Měšťánková, Kristýnka Bukovská a Lucka Horáková. Holky spolu na všech závodech tvrdě soupeří :-)  Jejich výkonnost je na přibližně stejné úrovni a nikdy není jasné, jak to dopadne a na čí straně bude stát štěstí. Nejlépe tentokrát zazávodila Barča. Obsadila nádherné 5. místo, ale mohlo to být i lepší! Barča se pere s trémou na kladině a s provedením na bradlech. Musí ještě víc makat, cvičit a trénovat, aby se vše doladilo a konečně se postavila na stupně vítězů :-) Týnka pak byla devátá a Lucka desátá. Pozor, ale 5 až 10 místo dělilo pouze 0,4 bodu. To je naprosto zanedbatelný rozdíl, a tak holky opět předvedly téměř vyrovnaný souboj, kde o výsledku opravdu rozhodovalo pouze štěstí a nervy.

Krásná umístění pak přišla v kategorii 2005-2006. Barča Vajnerová byla stříbrná a Terezka Komínková bronzová! Holkám moc gratuluji a doufám, že je to "nakopne" do dalšího tréninku.

No a to nejlepší na konec :-) V Kategorii Juniorek obsadila Anička Černická 1. místo a navíc vyhrála i závod o nejlepší sestavu na kladině. Aničko super, velká gratulace a příště, prosím tě, víc v klidu :-)