VÍKENDOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ V LIBERCI

Gymnastky ze závodních oddílů Karla Poláka, Míši Sýkorové a Báry Sýkorové o víkendu 1.- 2. dubna 2023 odjely do Liberecké haly GYMLIB na soustředění. Tělocvična v Liberci disponuje molitanovou jámou, a tak se zde dají trénovat obtížnější cviky, než v naší hale. Výjezdy do jiných tělocvičen jsou výjimečné, ale holkám vždy hodně dají. Víkendu se zúčastnilo okolo dvaceti gymnastek.

Ubytování bylo zajištěno přímo v gymnastické hale, kde se na balkóně dají vysunout postele. Z balkónu lze přímo sledovat dění v gymnastické hale. První ranní kroky gymnastek vedly rovnou do tělocvičny. Hala disponuje i vybavenou kuchyňkou. Děvčatům byla zajištěna svačina, obědy i večeře a pitný režim.

Ubytování na balkóně

Po přivítání a seznámení s prostředím následoval nácvik nové rozcvičky na hudbu, která se skládá ze zahřátí, posilování a důsledného strečinku. Rozcvičku přivezl Karel Polák ze školení trenérů II. třídy. Díky chytlavé hudbě rychle uteče a zároveň obsahuje všechny potřebné cviky k řádnému rozcvičení před samotným cvičením na gymnastickém nářadí.

Posilování v rámci nové rozvičky

Holky se každý trénink rozdělily na dvě samostatné jednotky podle nářadí. Cvičily hlavně na přeskoku do jámy (viz obrázek), airtracku a na bradlové tyči nad molitanovou jámou. Využívalo se hlavně nářadí, které v Jirnech není. Holky na přeskoku trénovaly nácviky na tsukahary a nejmenší gymnastky nácviky na přemety. Po dlouhých a intenzivních nácvicích se na tsukaharu odvážila Sára, Anežka a Soňa. Z airtracku do jámy chodily holky vrutovaná salta. Na hrazdě a bradlech se pokoušely o veletoče.

Airtrack a přeskok do molitanové jámy

Mimo nové prvky se trenéři zaměřili také na pilování sestav na nadcházející závody a dolaďování jednotlivých prvků sestav k dokonalosti. Soustředění splnilo očekávání všech zúčastněných. Dva dny v liberecké tělocvičně jsou sice málo, ale posunuly holky rozhodně dál. Těšíme se na další možnost soustředění, ať už v Liberci nebo Dobřichovicích.

Průběh soustředění byl natáčen a vytvořený sestřih můžete shlédnout na našem Youtube kanále. Kromě klasické rozcvičky uvidíte pokusy o nové prvky a malé rozhovory s děvčaty.

Natáčení medailonku

Děkujeme za příležitost zacvičit si ve špičkově vybavené gymnastické hale a všichni už se těšíme na další soustředění a na nadcházející závodní sezónu!

Barbora Sýkorová