Váza Horních Počernic 2017

Poslední závody v tomto školnim roce se uskutečnily v Horních Počernicích. Tyto závody jsou obtížné v tom, že závodí hodně ročníků společně. Jsou zde vlastně jen 4 kategorie: Mimi, ml. žákyně, st. žákyně a juniorky a ženy. Pak je běžné, že závodí děvčátka narozená v roce 2012 a 2009 společně a to je ohromný handicap pro ty nejmladší závodnice :-(

Nicméně jsme se účastnily ve velkém počtu 19 závodnic a spoléhaly vždy na ty nejstarší v dané kategorii :-)

V kategorii Mimi závodila nejlépe Laura Věříšová, předvedla téměř bezchybný výkon a obsadila krásné druhé místo. Na pátém místě pak neočekávaně skončila Sára Lysická z přípravky a díky lehké a bezchybné sestavě tak předhonila i naše gymnastky ze základního stupně. Sáro, moc gratuluji a jen tak dál! Gymnastika ti moc sluší a jistě se budeme v budoucnu setkávat s touto závodnicí na stupínkách vítězů častěji :-)

Ještě zveřejníme děvčátka do desáteho místa. Iva Smíšková a Soňa Poláková obsadily se stejným počtem bodů 6 místo, Kristýnka Měšťánková byla 9 a Táňa Nováková 10.

Laura Věříšová na stupních vítězů a v pozadí naše ostatní děvčátka :-)

Za mladší žákyně pak startovala Barča Měšťánková a Kristýnka Bukovská. Holky jsou poslední dobou jak dvojčata a končí s podobnými výsledky :-) Takže není nic divného na tom, že Barča byla osmá a Kristýnka devátá. Já osobně z jejich výsledku moc nadšená nejsem. Obě holky mohly stát zcela jistě na stupních vítězů, nebýt jejich strachu a trémy! Hlavně na kladině!

Moc statečně zacvičila pak v kategorii starších žákyň Barča Vajnerová. Umístila se v polovině startovního pole a vůbec se v konkurenci ostatních gymnastek neztratila. Oceňuji snahu, bojovnost a odhodlanost!

Všem děvčátkům děkuji za odvedené výkony, každý nový prvek stojí hodně práce a hromadu času. Poslední závody jsou za námi a prázdniny se blíží :-)