Vánoční závody Vršovice 2017

V předvánočním čase se naše gymnastky rozloučily se závodní sezónou již tradičními závody ve Vršovicích. Já osobně doprovázím děti na těchto závodech již 10 let a nejen já mám na tyto závody moc milé vzpomínky. Pro naše  služebně "nejstarší" gymnastky Barču a Verču  to byly skoro první závody jichž se kdy účastnily. Jak ten čas letí!

Najdete Barušku a Kristýnku na fotce z roku 2012 ???

A další vzpomínková - Verča Měšťánková jako začínající gymnastka :-)

Ale zpět k letošnímu ročníku, který byl velice úspěšný. Zá náš oddíl nastoupilo 12 závodnic. Nominovali jsme ty nejúspěšnější děvčátka v letošním roce, jelikož počet startujících v kategorii byl omezen na tři gymnastky z jednoty.  V nejstarší kategorii 2008 startovala Kristýnka Bukovská, Barča Měšťánková a Eliška Kocourková. V kategorii 2009 se představila Soňa Poláková, Laura Věříšová a Amélie Suss. V kategorii 2010 cvičila Táňa Nováková, Sophie Dagan a Sára Schmidtová, v kategorii 2011 Sára Lysická, Gabriela Pollice a Kačka Duchoňová a za nejmladší gymnastky pak nastoupila v kategorii 2012 Eliška Trnková a Nina Gotthardt.

Závodí se již tradičně v gymnastickém trojboji: přeskok, kladina (lavička) a prostná. V závodě, který má relativně jednoduché požadavky, je pak hodně přihlíženo k čistému a bezchybnému provedení a velikou váhu má přeskok, kde vhodně zvolený a bezchybně provedený přeskok výrazně zasáhne do konečných výsledků. Kladina se navíc cvičí na čas 30 sec. a gymnastky jsou při překročení času penalizovány. Navíc je zde vždy veliká konkurence! Poslední závody kalendářního roku si nechá ujít jen málokdo :-)

I přes všechna tato úskalí se našim děvčátků opravdu dařilo. Domů jsme přivezly dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili!!!! A kdo že bodoval?

  • 3. místo - kategorie 2008 - Kristýnka Bukovská
  • 2. místo - kategorie 2009 - Soňa Poláková
  • 2. místo - kategorie 2010 - Táňa Nováková
Opravdu krésné výsledky a holkám moc gratuluji a děkuji za předvedené výkony. Super!!! Krásné závody :-)
 
 

Fotografie najdete zde.

Výsledky ze závodů najdete zde.