Přebory Prahy - družstva 2021

V neděli 21.11.2021 závodila děvčata na přeborech Prahy v družstvech. Každoročně se na tento závod moc těšíme, vždy se nám podařilo obsadit nějaké to zajímavé místo. Stejně tak tomu bylo i v roce letošním.

Celkově jsme na závody přihlásili 4 družstva. Nejmaldší děvčata závodila v V. lize, ve IV. lize jsme postavili dvě družstva a jedno věkově smíšené družstvo závodilo v lize II.

Jak si děvčata vedla?

Soňa, Sára, Terezka a Eliška - mají stříbro!!!

Děvčata bojovala jak lvice. O krásné umístění se zasloužila tím, že předvedla vyrovnané a soustředěné výkony na všech nářadích. Kladiny pouze s jedním pádem, krásné známky na akrobacii, povedené sestavy na bradlech a vyšší výkonnost na přeskoku - to vše zajistilo děvčatům vytoužené stříbro!
Družstvo, ač hodně omlazené (původně byla sestava trošku jiná) se popasovalo s konkurencí a předvelo opravdu kvalitní výkony. Všem děvčatům moc gratuluji a příští rok se již těšíme na II. ligu :-)
 
V páté lize nastoupila k závodu Eliška, Beátka, Vaneska, Kája, Agátka a Markétka. Sestava to byla silná. Po přeskoku a bradlech to vypadalo velice nadějně, jenže pak přišly na řadu kladiny :-(  Tolik pádů v jedné sestavě jsem snad v životě neviděla! Průměrně 2-3 pády na jednu sestavu!!! Bohužel několik pádů následovalo i na prostných a to je pro družstvo celkem konečná :-( Děvčata byla téměř poslední, 9. místo není dobrá vizitka na to, jak moc trénují a kolik času tomu věnují :-(
Plyne z toho, že budeme víc pozornosti věnovat koncentraci, pozornosti a disciplíně. Jo děvčata, nečekají Vás lehké časy, ale pevně věřím, že časem se i toto vylepší!
 
Za III. ligu závodila Terezka, Anežka, Eliška, Kristýna a Klára. Z této skupinky odpadla kvůli nemoci Gabča a Laura. I přes jejich neúčast obsadilo družstvo kvalitní čtvrté místo a myslím, že děvčata si závod užila a měla ze svého cvičení radost. My jim děkujeme za reprezentaci a jen tak dál :-)
 
V závodu jsme měli ještě jedno družstvo ve složení Tereza, Laura, Laura, Nina, Magdaléna a Klára. Děvčatům se závod celkově nezdařil. Nejvíce zkušená závodnice byla v karanténě a to se jistě projevilo na celkovém výkonu. Děvčata obsadila 9. místo a pokud chtějí dosáhnout lepších výsledků, bude nutné zvýšit obtížnost. Možná by byl lepší variantou i závod ve III. lize. Tam by byly šance jistě vyšší.
 
Vzůru tedy do dalšího trénování :-) Brzy se děvčata představí na oddílových Mikulášských závodech :-)