Přebory Čech 2019 - trampolíny

Přebory Čech 2019

V neděli se vydalo 10 našich závodníků na trampolínové závody do Odolené Vody. Františka Macáková, Lenka Dvořáková, Kristýna Ouřadová, Nelly Budišová a Ema Šidláková měly poslední šanci na kvalifikaci na ODM (Olympijské hry dětí a mládeže), které se uskuteční na konci června v Jablonci nad Nisou. Holky startovaly za Středočeský kraj a všem se závod velmi vydařil. Před tímto posledním závodem byla Lenka Dvořáková na pozici náhradnice. Jenže v neděli se jí závod nevydařil v takové míře jako minulý závod a předehnala ji Františka Macáková, která se probojovala do finále! Nakonec má 4. nejlepší výsledek z děvčat na ODM, což by jistě znamenalo pozici náhradnice, kdyby nebylo pravidlo, že jedna ze závodnic musí být z věkové kategorie 11-12 let. Díky této podmínce se na ODM probojovala závodnice, která měla horší výsledek a závodnice před Fany je tak na pozici náhradnice. Je to veliká škoda, ale budeme bojovat dál a příští rok se jistě kvalifikujeme!

Ostatní závodníci předvedli neskutečné výkony!

V kategorii L5 nastoupil náš nejmladší závodník Šimon Bartoš. První povinnou sestavu zaskákal bez větších chyb, ale ve volné sestavě zapomněl hned druhý skok, a i když sestavu doskákal velmi krásně, počítal se mu jen a pouze skok první. Šíma i tak obsadil krásné 4. místo! V dívčí kategorii nastoupila Sabča Kadeřábková, která se naopak ve velké konkurenci neztratila a získala nádherné 3. místo!! 

V kategorii L6 závodila 2 naše děvčata: Anetka Kreibichová a Adéla Ryznerová. Myšlenka závodů tzv. LEVELŮ je v tom, že spolu závodí děti různých věkových kategorií, ale stejné výkonnosti. Bohužel tuto myšlenku některé oddíly stále nechápou a do kategorie L6 pouští dívky, které svou výkonností tuto skupinu nesmírně přesahují. Z tohoto důvodu skončila Adélka až na 3. místě a Anetka na 5. místě! Adam Folauf v chlapecké kategorii vyhrál 1. MÍSTO!

A naposled v kategorii L7 závodila Adéla Mlynářová a vyhrála 1. MÍSTO!!

ŠIMON SEMERÁK JAKO NÁHRADNÍK NA ODM!!!

Šimon Semerák sice nezávodil, ale na minulém závodě předvedl krásný výsledek a dostal se na 3. celkové místo! Ovšem opět díky pravidlu, že jeden závodník musí být z kategorie 11-12 let se stává náhradníkem! Ovšem MOC GRATULUJEME! Budeme netrpělivě očekávat, zda nakonec Šimon na ODM nastoupí.