Přebor Prahy 2018

Přebory Prahy v tělocvičně Na Balkáně nedopadly dle našeho očekávání. Ne vše se úplně povedlo. Začnu od nejmladších děvčat v kategorii VS1 A.

V letošním roce se poprvé mohla nominovat na MČR děvčátka i z tohoto výkonnostního stupně. Podmínkou kvalifikace bylo dosažení 72 bodů na těchto závodech. Navíc děvčátka bojovala i o titul přebornice Prahy. Nejlépe našlápnuto z našich děvčat měla po předchozí kvalifikaci Táňa Nováková. Na kvalifikaci požadované body dosáhla, na Přeborech se ji bohužel nevydařila kladina a akrobacie, nebyly ji uznány dva prvky a navíc cvičení nebylo tak povedené jako v Počernicích a tudíž se postup na MČR bohužel nezdařil :-( .

.Nejlepší z našich děvčátek v této kategorii pak byla Eliška Miláčková, která obsadila 8. místo, ale ani u ní body nestačily na postup na mistrovství. Podobně dopadly i další dvě závodnice, Anežka Pospíšilová a Sophie Dagan. Ne vždy se závody vydaří tak, jak bychom si přáli a víme nyní, kde zabrat a co zlepšovat. Tak z vesela do dalšího tréninku :-)

O lepší výsledky se v kategorii VS2 A postaraly naše dvě závodnice Týnka a Barča, ale.... aby to nebylo tak jednoduché!  V kategorii VS2 A se gymnastky mohou nominovat pouze z kvalifikačních závodů. Takže Přebory Prahy nemají na postup víceméně vliv. Nicméně jsou to závody, kde se ukáže, jak na tom jsme v rámci Prahy. Mohu konstatovat, že výkon našich dvou děvčat, Kristýnky a Barči byl opravdu kvalitní.

Týnka Bukovská obsadila s výsledkem 70,40 bodů nádherné 3. místo! :-)

Pokud se jí tento výkon podaří zopakovat za dva týdny v Brně na třetích kvalifikačních závodech - bude s přehledem kvalifikovaná na MČR. To samé platí i pro Barču Měšťánkovou, která bohužel na těchto závodech zaznamenala pád z kladiny, ale i přes to, obsadila hezké 10. místo. Tak holky, držíme Vám palečky :-) Ať se nominace vydaří a můžete si zazávodit v kategorii A na Mistrovství České republiky. Byl by to pro nás velký úspěch.
 

Držíme palečky a hodně štěstí 9.6. v Brně!