Mistrovství ČR C - Černošice 2021

V Černošicích, v hale Věry Čáslavské se konalo od pátku 15.10. do neděle 17.10. Mistrovství ČR v kategorii C. V letošním roce beznadějně zaplněné závodnicemi z celé ČR. Po pauze byl o závody velký zájem a soutěž byla kvalitně obsazena.

V kategorii C mladší žákyně jsme vyslali na závody naše nadějné gymnastky z oddílu Z2 a zkušenější závodnice z oddílu Z3. Pro nejmladší děvčata to byl snad třetí start na závodech (tak málo příležitostí měla v minulém roce) a hned na MČR! Tréma byla velká, zkušenosti malé, ale musím říct, že i přes malou obtížnost sestav děvčata předvedla hezké výkony a to zejména na bradlech a na přeskoku. Velký kus práce za malou dobu :-)

Nejlépe v této kategorii dopadla Veronika Brabcová od trenéra Karla - obsadila 36. místo z celkového počtu šedesáti závodnic. Za účast děkujeme i dalším závodnicím - Agátce, Elišce Holbíkové, Elišce Honzíčkové a Káje Ouřadové. Pro děvčata to byl velký zážitek a jistě budou mít na co vzpomínat :-)

V kategorii starších žákyň startovala dvě děvčata, Amélie Suss a Laura Věříšová.

Amélie obsadila po velice povedeném a soustředěném výkonu neuvěřitelné 11. místo!

Laura Věříšová také zacvičila bez větších chyb, konkurence byla opravdu velice kvalitní a tak výkon bez pádu a většího zaváhání postačil pouze na 34. místo.
Oběma děvčatům moc děkuji za reprezentaci oddílu.
Jak moc práce, pravidelné docházky, snahy a dřiny je potřeba k takovýmto výkonům Vám mohou povědět pouze děvčata :-)
Jisté je jedno, že se stále zlepšují a za to jim patří náš obdiv a naše poděkování.
 
 
Jednu jedinou závodnici jsme pak měli v kategorii juniorek.

Byla jí Gabriela Kršková, náš Sportovec roku 2021.

Gabča absolvovala závod po dlouhé pauze, kdy měla problémy se zraněnou nohou a absolvovala před MČR pouze několik tréninků. O to víc mě těší její výkon a umístění. Opravdu maličký krůček byla od postupu mezi nejlepších 12 závodnic, ale špatný odraz na přeskoku ji zařadil na konečné 28. místo z 65 závodnic. Gabča měla nádhernou kladinu a akrobacii. Je to prostě velká bojovnice a závodnice. Děkujeme :-)