Mistrovství České republiky 2019

MČR ČERNOŠICE

Od pátku probíhalo v Černošicích v hale Věry Čáslavské Mistrovství České republiky ve sportovní gymnastice. Jak již víte, za náš oddíl GT Šestajovice se na MČR kvalifikovaly čtyři naše závodnice: Sára Lysická v kategorii VS1A, Soňa Poláková a Eliška Kurfurstová v kategorii VS2A a Kristýna Bukovská v kategorii VS4B. Byl to víkend plný gymnastiky a zase jsme se o oproti loňskému roku zlepšily! Gymnastika je velmi oblíbený sport, a proto je velmi obtížné se na MČR vůbec kvalifikovat. Pro nás je tedy výhra už jen fakt, že počet našich závodnic se oproti loňskému roku ztrojnásobil :-)
 

Kategorie VS4B

Týnka byla naší historicky první závodnicí, která se MČR účastnila. Minulý rok vybojovala v kategorii VS2A 30. místo. Letos si v nové kategorii VS4B polepšila a skončila na krásném 22. místě ze 47 závodnic!!! Týnka získala celkový počet bodů: 39.200. Nejvíce se Týnce dařilo na přeskoku, kde oproti loňskému roku zařadila obtížnější skok. Týnce moc gratulujeme a děkujeme za krásnou reprezentaci našeho oddílu!
 
 

Kategorie VS1A

Na divokou kartu se na MČR dostala i naše nejmladší závodnice Sára Lysická. Všechny nás mile překvapila svým výkonem. Sára začínala na akrobacii, kde získala počet bodů 17.250. Po akrobacii se přesunula na přeskok, který nepatří mezi její nejsilnější disciplíny, ale překonala se a získala nádhernou známku 18.250. Třetí nářadí - bradla - jsou Sáry nejsilnější disciplínou. Všem vytřela zrak, když dostala druhou nejvyšší známku ze všech závodnic 19.000 bodů. Díky této známce byla po třetím nářadí na 2. místě. Bohužel na kladině nebyla jistá, několik malých zaváhání a zapomenutí sestavy se dostavilo, ale Sárinka i tak obsadila nádherné 11. místo! Sáro moc děkujeme!
 
 

Kategorie VS2A

V poslední kategorii nám závodily dvě děvčata: Sonička a Eliška. Soně nebylo bohužel dobře. Odzávodila jak nejlépe dovedla, ale bez síly se špatně závodí. Eliška naopak byla v plné síle! První nářadí byla kladina, které se holky bály. Přesto ani jedna nespadla a obě získaly vysoké body. Na akrobacii holky dostaly nad 16 bodů. Na přeskoku předvedla Eliška nádherný skok a získala neuvěřitelných 19.100 bodů! Poslední nářadí - bradla - Eliška získala opět velmi vysokou známku 17.300 a umístila se celkově na 25. místě z 56 závodnic! Úžasný výsledek a děkujeme holkám za reprezentaci na MČR!!!