Mikulášské závody 2018 Šestajovice

V neděli 2. prosince byla první neděle adventní. Mnozí z nás zapálili první svíčku na adventním věnci a pomalu se začínáme chystat na Vánoce. Náš spolek v tomto tomto čase pravidelně pořádá

oddílové Mikulášské závody

Akce plní dva účely. Zaprvé chceme popřát dětem krásného Mikuláše a předat jim za jejich snažení dárečky, medaile a poháry. Zadruhé, učíme ty děti, co nezavodí často, či začínají s gymnastikou, jak to na závodech chodí a jak soutěže v gymnastických sportech probíhají.

V letošním roce jsme závody pojali jako závody družstev. Má to jednu velkou výhodu. Propojí to naše oddíly a členy mezi sebou! Děti mají příležitost spolupracovat jinak, než na běžném tréninku a myslím, že je to velice baví a těší. Z každého oddílu měl v družstvu zastoupení jeden člen a děvčata se střídala na nařadích a snažila se společně dosáhnout co nejvyššího bodového ohodnocení. Samo sebou tento systém přinesl i jisté "nevýhody" Ne každá závodnice cvičila na všech nářadích a někteří rodiče tak viděli své děti cvičit pouze jednou :-( Ale tak to bohužel v závodu družstev bývá. Plánovali jsme tento "nedostatek" kompenzovat vystoupením jednotlivých oddílů na prostných, ale bohužel nevyšel čas :-(  V příštím roce se pokusíme vymyslet systém, který bude tento problém řešit a hlavně zapracujeme na tom, aby nás čas tolik nelimitoval.

Závody se ale povedly, spokojené děti, ověšené medailemi a poháry toho byly důkazem :-)

Rodičům moc děkuji za pomoc, za doručení mikulášských balíčků a plyšových mazlíčků. Sponzorům děkuji za ceny pro vítěze. V těchto závodech nás podpořila formou poukázek restaurace Frenky´s a poukázky poskytla spol. Thai relax - Thajské masáže v Horních Počernicích. Moc děkujeme!

A samo sebou moc děkuji všem organizátorům, pomocníků, trenérům a rozhodčím :-)

Také moc děkuji společnosti DANEVA za skvělé občerstvení!

Fotografie ze závodů najdete ZDE