Memoriály Mládka a Šafáře v Horních Počernicích

V neděli 28.1. pouhý týden po našich závodech v Šestajovicích se tři gymnastky vydaly na závody do Horních Počernic. Závodilo se na kladině (nejprve semifinále z kterého se osm nejlepších gymnastek probojovalo do finále) a stejným systém probíhal i v závodě na akrobacii.

Závodnic na startovním poli nebylo moc, ale o to větší byla úroveň a obtížnost sestav zejména v podání gymnastek z Litvínova a Moravské Ostravy. K vidění byly opravdu kvalitní a obtížné sestavy. Bylo se opravdu na co koukat a naše děvčátka viděla, jak moc práce máme před sebou ještě máme a jak obtížné prvky se dají s úsměvem na tváři zacvičit :-)

Konkurence jsme se nezalekly a všechna tři děvčata se probojovala do finále!

V kategorii 2010-2009 se do finále na kladině nominovala Soňa Poláková. Sestavu zacvičila bez pádu a s hezkým rozsahem skoků, zařadila i dva prvky B a díky pevným nervům a kvalitnímu cvičení se postavila na stupně vítězů!!! Obsadila nádherné třetí místo :-) Moc Soňe gratuluji, zejména proto, že s účastí ve finále na kladině vůbec nepočítala a ani netuším, zda-li měla radost, že si kladinu zopakuje mezi osmi nejlepšími děvčaty :-) Ještě jednou velikánská gratulace Soně!

V kategorii 2008-2006 startovala Barča Měšťánková a Týnka Bukovská. Barča se probojovala do finále na kladině a Týnka pro změnu do finále na akrobacii.

Týnka předvedla po týdenním tréninku naprosto nádhernou sestavu na akrobacii, k lepšímu umístění nám scházela pouze obtížnost na které musíme hodně zapracovat a zařadit těžší, více hodnocené prvky. Srážky za provedení byly minimální a tak Týnka obsadila nádherné čtvrté místo! Moc hezká práce :-)

Barča bojovala o pohár na kladině, sestava se ji nepovedla tak, jako při kvalifikaci, nebyla ji uznána vazba skoků, které se neztařily tak, jak je Barča běžně cvičí a rázem bylo o bodík méně. Přesto se Barča umístila na místě pátém a s výsledkem jsme nakonec byli všichni spokojeni. Premiérově šla děvčata na kladině pomalý vzad a Barča šla oba dva pokusy bez zaváhání :-) SUPER!

Výsledky ZDE