Kvalifikace na MČR Brno 2019

Tak po roce opět kvalifikace VS2A v Brně. Opět vstávání ve čtyři ráno, ale celkem rychlá a bezproblémová cesta do Brna, kterou děvčata klidně prospala v autě. V naší kategorii závodilo celkem 71 závodnic. Taková účast je ale na kvalifikacích vždy :-)

Jak vlastně kvalifikace probíhají? Závodnice v dané kategorii, které mají zájem startovat na MČR, třikrát poměří své síly na kvalifikačních závodech na různých místech v ČR. Důležité jsou celkové známky. Získat tu svou nejlepší a zlepšovat se můžete v průběhu každé kvalifikace. Na základě všech tří závodů se děvčata nominují. Na MČR jich přímo postupuje 55 a jedna navíc je nominována na základě divoké karty. Snahou všech závodnic je dostat se do této výběrové "pětapadesátky" a probojovat se až na MČR, které se v letošním roce koná v Černošicích 21.-23.6.2019. Myslím, že pro každý oddíl je to vizitka celoročního snažení a každá z dívek je poctěna startovat na této nejvyšší tuzemské gymnastické akci.

My jsme za náš oddíl vyslali do boje čtyři děvčata: Soňu Polákovou, Táňu Novákovou, Elišku Kurfurstovou a Elišku Miláčkovou. Děvčata musí splnit poměrně těžké požadavky a absolvují klasický čtyřboj na kladině, akrobacii, přeskoku a bradlech. To vyžaduje připravenost, sílu a velkou porci závodního štěstí :-)

První kvalifikace se tedy v letošním roce koná v Brně a ve velkém počtu a s nadějí se pouštíme do závodu hned v prvním sledu v 8 hodin ráno. Děvčata jsou v dobrém rozpoložení a na závod se těší. Nedáváme vše na 100%, ale bereme to hlavně jako velkou zkoušku a seznámení se s letošní konkurencí. Středočeská a pražská děvčata známe ze závodů, ale oddíly z Moravy a Brna moc nepotkáváme a tudíž nevíme, jaká je naše konkurence :-)

Naše bojovnice se závodu nebály. Nejlépe zacvičila Soňa, která obsadila 37. místo. Ostatní naše děvčata byla jen o kousíček za ní. Eliška K. byla 44. (máme totiž ještě nějaké resty na kladině), Táňa byla 48. (kladina ji také maličko - a v nečekaném prvku - potrápila). Včechna tři jmenovaná děvčata by se tedy přímo kvalifikovala na MČR. Věřím, že do příště to ještě vylepšíme. Známe konkurenci a já pozorně sledovala, co zlepšit a kde zabrat! Ještě trochu práce má před sebou Eliška M., a to hlavně na bradlech, ale super je, že sestavu zacvičila a nyní ví, že ji umí a že je potřeba jen víc zamakat!!!

Takže celkem spokojenost :-) Uvidíme co další kvalifikace a kde jsou naše možnosti. Držte nám palečky, moc to potřebujeme!

Fotografie k dohledání zde.