5. Český pohár

V sobotu se vydaly 3 naše skokanky na 5. Český pohár do Liberce. Kiki a Nelly si sice již limit pro start na MČR skočily na minulém Poháru, ale obě natrénovaly nové sestavy a tak je chtěly předvést. A jak závod holek probíhal?

ŽÁKOVSKÝ POHÁR

Závodu se účastnilo okolo 40 skokanek z celé České republiky, a proto byly rozděleny do několika skupin. Nelly závodila ve skupině druhé. Povinná sestava se jí velice vydařila a ve volné sestavě přidala nový skok, kterým si vylepšila celkovou obtížnost na 3,5. Po závodě druhé skupiny tak byla na průběžném 8. místě!!
 
Kiki se závod také vydařil. Bohužel nervozita z nové sestavy se na jejím skákání projevila na výšce, a tak (i přes zvýšenou obtížnost na 3,6) získala méně bodů než na minulém Poháru.
 
Do finále postupuje vždy 8 nejlepších skokanek a naše Nelly byla po závodě všech skupin na 9. místě pouze o 0,03 bodu! To není ani jedna napnutá špička... V poslední chvíli ovšem skokanka z konkurenčního oddílu podala protest na svou známku a Nelly tak skončila celkově na 10. místě!
 
Takový úspěch jsme opravdu nečekali a jsme na holky neuvěřitelně pyšní!!!
 

JUNIORSKÝ POHÁR

Na závody se poprvé vydala i naše Fany Macáková. Závodila se sestavou D2, která je oproti sestavě D1 mnohem obtížnější. Fany předvedla povinnou i volnou sestavu s obtížností 4,1. Naším cílem bylo kvalifikovat se (stejně jako Nelly a Kiki) na MČR. Mají zde kategorii STARŠÍ ŽÁKYNĚ (ročník narození 2006-2005) a Fany tak měla letos poslední šanci se kvalifikovat. Stejně jako holky, i ona si musela skočit limit, který je vyšší než u sestavy D1 a to 74,0 bodu. Fany skočila nádherné dvě sestavy, kdy se téměř nehla z kříže a získala 77 bodů!! Fany se tak kvalifikovala na MČR!!! Navíc až do poslední chvíle bojovala o postup do finále!! Nakonec skončila na neuvěřitelném 9. místě!!!
 

Letos tedy budeme mít na MČR v Olomouci 23. 11. 2019 celkem 3 skokanky!!!

Držte holkám palce! Jsme na ně strašně moc pyšní a děkujeme za krásnou reprezentaci našeho oddílu v trampolínovém světě!!!