4. Český pohár ve skocích na trampolíně

4. ČESKÝ POHÁR VE SKOCÍCH NA TRAMPOLÍNĚ 2019

První závody letošního školního roku odstartovali skokani, a to na našich historicky prvních závodech Českého poháru v Dolní Bečvě.
 

ZÁVOD ČESKÝ POHÁR

Český pohár je jednou z nejvyšších trampolínových soutěží. Koná se 5x za rok, závodníkům se sečtou tři nejlepší výsledky a na posledním poháru mají (kromě vlastního závodu) možnost vyhrát i závod pohárový. Letos jsme se těchto závodů mohli poprvé zúčastnit i my trampolíňáci a to díky dvěma skokankám Kiki Ouřadové a Nelly Budišové. Náš cíl nebyl zvítězit, ale naskákat si limit pro start na Mistrovství České republiky žactva, které se bude konat v listopadu 2019 v Olomouci. Děvčata musela zaskákat 2 sestavy (povinnou a volnou). Na těchto závodech se již neskáčou Levely, ale sestavy D1-A. Naše skokanky závodily se sestavou D1, kde musely ukázat povinně salto vzad schylmo, salto na břicho nebo na záda a salto vpřed. Obtížnost musí být minimálně 2,8. Kiki startovala s obtížností 3,1 a Nelly 3,0.

 

HOLKY TO DOKÁZALY!!!

I přes pád Nelly na konci sestavy, skočily obě limit pro start na MČR, který je 71,000 bodů v součtu za povinnou a volnou sestavu. GT Šestajovice bude mít tak tento rok poprvé zástupce na MČR i z řad trampolíňáků. Holkám moc gratulujeme a těšíme se jak zazáří!!!
 
Jako odměnu za úspěch se holky po cestě zpátky stavily ve velmi oblíbeném Aqualandu Moravia. Děkujeme také naší Anetce Kreibichové, která jela na závody s námi podporovat kamarádky.