Přebory Prahy 2021

Přebory Prahy - kvalifikace na MČR v Ostravě - náročné závody pro nejlepší gymnastky z Prahy se konaly Na Balkáně na Žižkově. Kvalifikace probíhala v kategorii VS1,2,3,4 a v kategorii B.

Účast nebyla tak velká, jako před Covidem. Bylo jednoznačně vidět, že se pauza podepsala na počtu přihlášených závodnic. Nicméně byly k vidění moc hezké výkony a děvčata z Bohemky, Hradčan a Kampy předvedla opravdu krásné sestavy.

Na našich nejmladších účastnicích byla vidět nervozita a malé závodní zkušenosti. Hodně se toho nepovedlo, někde je překvapilo jiné, maličko odlišné nářadí a jistě i silná konkurence. Stupeň VS1 se povedlo splnit pouze jedné závodnici, a tou byla Markétka Chlíbková. Nicméně na kvalifikaci na MČR to nestačilo ani vzdáleně. Beátka a Vaneska se o plnění pokusí ještě jednou na Oblastních Přeborech Prahy 31.10.2021. Máme ještě chvilku na procvičení sestav a opravu chyb..

V kategorii VS2 se o kvalifikaci na MČR pokoušela, bohužel neúspěšně, Sára Lysická. I pro ni byl závod poměrně složitý a sama viděla, že trénovat je potřeba stále a s plným nasazením. Pauza se i na Sáře výrazně podepsala :-(

V podvečer jsme měli zastoupení v kategorii VS4B. Závodila Eliška, Táňa, Terezka a Soňa. V této kategorii se přímo nominovalo 6 nejlepších závodnic na MČR. Našim děvčatům se nepovedlo úplně všechno, ale i přes drobné chybičky jsme zaznamenali velký úspěch!

Eliška Miláčková se kvalifikovala ze třetího místa a Soňa Poláková ze čtvrtého místa!

Vzhůru do Ostravy! Na naše další Mistrovství České Republiky! Super děvčata! Jste NEJ!