Vánoční závod Vršovice 2018

Poslední závod v roce se každoročně koná ve Vršovicích. Je to závod s velice jednoduchými požadavky, a tak rozhoduje hlavně čistota provedení. Za každý ročník (2009-2013) se mohla účastnit z jednoho oddílu pouze tři děvčátka. Do Vršovic nás jelo nakonec pouze 13, řádilo  totiž nachlazení.

A jak se nám vedlo??? Nebylo to úplně nejlepší. Určitě jsme očekávaly víc :-(

Soňa Poláková obsadila 5. místo. O medaili ji připravila rozhodčí na kladině, která neočekávaně strhla půl bodu za sestavu bez závěru. Než jsme na to přišly, závodila ještě Laura Věříšová, které půl bod dolů také ublížil. Stejně tak to poškodilo i Táňu Novákovou, ta neměla salto s kladiny nazkoušené a bohužel při něm upadla a zaznamenala srážku 1 bod! Jo, měnit sestavy přímo na závodech je někdy ošidné :-(

Na lavičce již tuto srážku kupodivu neuplatňovali a tak jsme takové problémy neměly. Nejlépe skončila Valentýnka Přikrylová, ta obsadila krásné druhé místo a přivezla tak domů jedinou naší medaili! Moc gratuluji :-)

Další hezké umístění zajistila Sára Lysická, přes nezdar na přeskoku obsadila krásné 4. místo.

Stejného umístění dosáhla i Eliška Miláčková, byla čtvrtá v kategorii 2010. Super :-)

Ale stejně víc přetrvává rozčarování z bodování sestav. Opravdu je to téměř neuchopitelné a trefit se do nejasných požadavků je skoro detektivní práce !

Výsledky najdete ZDE

Fotografie na FCB.