Přebory Hlavního města Prahy 2019

Počet našich gymnastek na Přeborech Prahy se v letošním roce zvýšil na sedm závodnic. V nejmladší kategorii VS1A to byla dvě děvčátka, Sára Lysická a Terezka Přibylová. V kategorii VS2A nás reprezentovala čtyři děvčata, Eliška Miláčková, Eliška Kurfurstová, Táňa Nováková a Soňa Poláková. Posledního zástupce jsme pak měli v kategorii VS4B, tam nás reprezentovala Kristýnka Bukovská. Takže " Sedm statečných" děvčátek :-)

Jak přebory probíhaly???  Musím napsat, že k naší spokojenosti. Děvčata závodila v naprostém klidu, s úsměvem a bez větších chyb. Pro VS1 a VS4B byly tyto závody kvalifikací na letošní MČR. Již nyní je jisté, že v kategorii VS4B máme přímý postup na Mistrovství ČR - nominovala se Kristýnka Bukovská!!!

Kristýnka obsadila krásné třetí místo a po roce se opět pojede podívat na mistrovství!!!

V kategorii VS1A nám přímý postup utekl o malý kousek. Děvčata si musela splnit limit 72 bodů, aby postoupila přímo. To se povedlo na přeborech pouze třem závodnicím. Sára dosáhla na 70.950, chyběl ji tedy bodík k postupu. Škoda, ale pokusíme se požádat o divokou kartu, uvidíme jak dopadneme. Jinak Sára obsadila nádherné šesté místo. Je to velká šikulka a jen tak dál :-) Když to nevyjde letos, máme šanci opět za rok :-) ale to již v kategorii VS2A.
 
Pro kategorii VS2A nebyly závody postupové, děvčata to měla jako takový trénink před kvalifikací na Bohemce. Eliška K. se opět zlepšila, Táňa (až na bradla) předvedla krásné sestavy na všech nářadích. Soňa vylepšila bradla. Takže skvělá příprava do dalšícho boje. Držte děvčátkům palečky v sobotu 25.5.2019. Budou to opravdu potřebovat. Konkurence je neskutečně početná a silná!