Memoriály Mládka a Šafáře Horní Počernice 2019

Po krátkém týdenním tréninku jsme opět na závodech. Dnes jsou to Memoriály Mládka a Šafáře v Horních Počernicích. Jedná se o kvalifikaci a finále na kladině a na prostných (pro starší děvčata) a pro ta mladší je zde vložený závod, dvojboj, na kladině a na prostných.

Jelikož bylo na trénink málo času, odjelo za náš spolek na závody pouze 6 děvčat. Anežka, Eliška a Táňa (v kategorii I) a Soňa, Laura a Barča v kategorii II. Startovní pole nebylo početné, ale konkurence byla stejně jako v loňském roce velká. K vidění jsou obtížné a zajímavé sestavy závodnic z Litvínova. Krásně cvičí i děvčata z Třince a Moravské Ostravy. Přemýšlíme, jak musí být jejich tréninkové vytížení obrovské! Trénují 4-5x v týdnu a pomalu každý víkend jsou na nějakých závodech, daleko od domova! Jo, to my to máme jenom kousíček :-)

Byli jsme trénovat v tělocvičně i včera, možná i proto se nám závody daří. Již podle známek je vidět, že to dobře dopadne, ale první a třetí místo - to jsme nečekaly!!!

Táňa Nováková je první!!! Eliška Miláčková je třetí!!!

Mamka jí slíbila, že když bude na stupínkách, tak jí něco koupí a asi to Táňa moc chtěla :-) Zacvičila na obou nářadích moc krásné a čisté sestavy a první místo ji právem patří!
Velké překvapení je i nádherné třetí místo Elišky, protože ta spadla z kladiny. I s pádem, a tedy bodovou srážkou, vystoupila na stupínky jako třetí! Skvělé!
Anežka také bohužel spadla a i na prostných měla o kousíček nižší body - ta nakonec obsadila osmé místo, ale i tak cvičila skvěle a já mám z jejich umístění velkou radost!
 
Větší děvčata to měla složitější. Pokud chtěla medaili, musela se nejdříve probojovat do finále, kam postupovalo 8 nejlepších. Z našich děvčat se to podařilo pouze Barče Měšťánkové, postupovala z pátého místa. Ve finále se jí na kladině nezdařily skoky a tak nakonec obsadila 8. místo. Stejně ale moc děkujeme za reprezantaci všem našim gymnastkám. Naše výkony byly kvalitní, ale musíme více zapracovat na obtížnosti sestav.