DUO GYM CUP Šestajovice

DUO GYM CUP - Gymnastická dvojčata v Šestajovicích

V neděli  24.1.2016 se v šestajovické sportovní hale konal  1.ročník závodů ve sportovní gymnastice s celostátní účastí s názvem DUO GYM CUP.

Fotografie z akce ZDE

Do naší obce se sjelo 93 závodnic z 10 různých oddílů z celé České Republiky. Nejdelší cestu k nám vážily gymnastky z Vítkovic, dále pak děvčata z Plzně, Doks, Poděbrad, Říčan a několik oddílů z Prahy, mimo jiné i závodnice z TJ Bohemians Praha.

Závodilo se ve dvoučlenných týmech. Každá gymnastka se představila na dvou nářadích dle vlastního výběru (přeskok, bradla, kladina nebo prostná).

Náš mladý oddíl sportovní gymnastiky reprezentovalo 10 gymnastek. V kategorii Mimi závodila Táňa Nováková, Kateřina Ratajová, Anežka Pospíšilová, Kristýna Měšťánková, Laura Věříšová a Markétka Jochová. V kategorii Mimi+ závodila Lucka Horáková a Barča Měšťánková a v kategorii Žákyně I závodila Veronika Měšťánková a Tereza Komínková.

Ve velice silné konkurenci jsme se neztratily, naopak Družstvo skupiny Mimi ve složení Nováková, Ratajová, Měšťánková a Horáková obsadilo nádherné 3. místo! Je to pro naši gymnastiku další nádherné umístění a Šestajovice se tak zařadily mezi úspěšné gymnastické oddíly v České Republice. Trénujeme poctivě a naší snahou je, že se již v blízké budoucnosti naše děvčata nominují na závody mistrovství ČR.

Obec Šestajovice věnovala do tohoto závodu dva nádherné putovní poháry. Domů si je odvezly a nadšené z nich byly gymnastky z oddílu GK Vítkovice. Jak v mladší skupině, tak ve starší skupině obsadily 1. místo a poháry pro ně budou jistě krásnou trofejí, která jim po celý následující rok bude připomínat atmosféru závodu ve vzdálených Šestajovicích.

Díky sponzorům si všechny závodnice odnesly krásné ceny. Hračky a módní doplňky od společnosti Olymptoy (plyšový medvídek Lumpino a kloboučky a čepičky s obrázky pohádkových princezen). Dalším sponzorem byla společnost DELTA, výrobce arašídových křupek (ta odměnila závodnice svými křupavými pochoutkami), Babylon centrum Liberec (IQ Park a IQ Landia) poskytlo volné vstupenky do zábavního centra. Prodejna ovoce a zeleniny U Kaluže zajistila pro závodnice a rozhodčí zdravé občerstvení. Rodiče našich gymnastek a ostatní příznivci gymnastiky pak vypomohli s organizací a zajištěním závodu.

              

   

Musím konstatovat, že první ročník se podle názoru mého i podle názoru ostatních účastníku povedl. Atmosféra byla velice příjemná, dětem i trenérům se líbila naše sportovní hala, občerstvení bylo rychlé a chutné J a rozhodčí byli v dobré náladě a závodnicím dávali vysoké známky! Vše probíhalo v poklidu a organizace fungovala tak, jak měla. S tímto konstatováním bych ráda poděkovala všem, co se na přípravě 1. ročníku podíleli.

Děkujeme i Všem oddílům za návštěvu a budeme se těšit na druhý i každý následující ročník tohoto závodu.

Vaše podpora a Váš zájem je pro nás velkým motivem a povzbuzením do další práce, kde budeme důstojně a rády reprezentovat obec Šestajovice.