Opičky - závod dvojic

Na konci školního roku se ve Všetatech koná závod Opičky se opičí :-) Jedná se o netradiční závod gymnastických dvojic, kde gymnastická dvojice cvičí na kladině a akrobacii. Navíc musí být vždy přítomen alespoň jeden dospělý cvičenec, aby tvořil tzv. zlatý tandem. Jinak družstvo nesmí závodit!

Z našeho spolku závodilo 7 dvojic, z toho dva zlaté tandemy. Míša CH. s Kristýnkou M. a Míša S. se Sárou L. Holky se hrozně moc snažily. Ve dvojicích je snaha o předvedení co nejlepšího výkonu násobena tím, že gymnastky nechtějí pokazit výsledek své spolubojovnici. Cvičily všechny krásně, ale nejlepší výsledek vybojovala Kristýnka Bukovská s Barčou Měšťánkovou. Svedly opravdu nelítostný boj o setiny bodů o první místo, ale nakonec se maličko víc líbila dvojice závodnic z Říčan a holky si domů vezou stříbrné medaile! Škoda, strašně bych jim za předvedený výkon bez pádů přála zlatou!!!

Další medaili vybojovala Sára Lysická a Míša Sýkorová v kategorii zlatých tandemů. Tentokráte to byl bronz. Dvojice vsadila na roztomilost a dojem podpořila vyladěným outfitem. Moc jim to ale nepomohlo, jelikož rozhodčí byly opravdu pozorné a hodnotily především provedení :-) Hned v těsném závěsu je stíhala a pomalu předstihla dvojice Kristýnka Měšťánková a její trenérka Míša Chroustová. Holky obsadily krásné čtvrté místo.

Krásné počasí, dobrá nálada, výborná zmrzlina a podpora rodičů i ostatních závodníků opravdu zafungovala a myslím, že všichni jsme si závody užili. Příští rok určitě zavítáme na opičky zas a jistě v ještě větším počtu!

Fotografie ze závodů najdete ZDE.