Mistrovství České republiky 2016

V sobotu 22.10.2016 se ve Vysokém Mýtě konalo MČR kategorie C. Náš oddíl měly původně reprezentovat čtyři gymnastky. Tereza Komínková je bohužel dlouhodobě nemocná a netrénuje, Verča Měšťánková se nám těšně před mistrovstvím trošku potloukla na bradlech, a tak do Mýta odjela pouze Barča Vajnerová a Barča Sýkorová.

Baruška Vajnerová závodila v kategorii žákyně C. Startovalo zde 69 závodnic ročníků 2007-2004. Některá z nich přešla z kategoriie B a tak byla konkurence velká a silná :-) Barča závodila s klidem a velké závody si užila. Prostná odtančila s úsměvěm a moc hezky zacvičila i ostatní nářadí. Nic nepokazila, nikde nespadla. Umístila se na krásném 29. místě. Stačí doladit drobnosti, dotrénovat a vylepšit nějaké prvky a příští rok to bude daleko lepší umístění :-) To je jasné již nyní a Barušce držíme palce a hlavně jí děkujeme za hezké cvičení.

Po třech letech se ke cvičení vrátila naše trenérka a závodnice Barča Sýkorová a obsadila 11. místo. Měla to hodně těžké, závodila s děvčaty, která pravidelně a aktivně cvičí. Barče se nedařilo na bradlech. Spadla a pak sestavu dokončila až na třetí pokus. Kdyby nebylo těch nešťastných bradel, umístila by se velice dobře. Krásná měla prostná, kladina byla jistá a přeskok nádherný. Barča slíbila, že bude víc a častěji trénovat (snad ji to čas dovolí) a třeba ji ještě na MČR příští rok uvidíme :-) 

Mé hodnocení této akce je vysoce pozitivní. Holkám moc děkuji a těším se na další jejich úspěchy!

Fotografie z akce zde.